Geen producten (0)

Let's do this #2! Bullet journal

 

Let's do this #2! Bullet journal

Iedereen is nieuwsgierig!


Mijn Bullet Journal bevat eigenlijk alleen privé-afspraken en -info. Ik werk fulltime, maar de zakelijke afspraken en to-do’s laat ik er buiten. Ik heb hem wel bij me op het werk. Zo hou ik bijvoorbeeld bij wat ik eet op een dag. Maar toch, op mijn bureau laten liggen is een dingetje. Mijn collega’s willen altijd even gluren. Niet altijd even handig, want niet iedereen hoeft alles te zien. Aan de andere kant wil ik hem best wel showen en delen. Daarom, blog #2.

Het notitieboek dat ik gebruik is er een van Nuuna. Al heb ik mijn Bullet Journal nu al een aantal maanden, hij is nog lang niet vol. Uiteraard ligt de volgende al klaar, de Nuuna VoyagerBij Schrift & Zo vind je een grote collectie bullet journals van het merk Nuuna. De band van de Voyager gebruik ik nu al om mijn huidige Nuuna. Ik vind het fijn dat ik er zoveel in kwijt kan en kan terugkijken naar eerdere maanden, om te zien of ik iets wel of niet vond werken. Elke maand verandert er toch wel weer iets aan mijn spreads.

Zo ben ik nu over gegaan naar een kleiner maandelijks overzicht aan het begin van de maand. Afspraken komen vaak in mijn wekelijkse overzichten terecht, of als ze vooruit gepland zijn, in mijn jaarlijkse overzicht. Zoals je ziet, die van maart is vrij leeg. Die van april bevalt me een stuk beter.

  

Wekelijkse trackers heb ik deze maand vervangen door overzichtelijke maandelijkse trackers. Dat betekent dat ik het maar 1 keer hoef op te zetten in plaats van wekelijks. En het vult mooi de pagina naast het maandelijkse overzicht.

Mijn uitgaven zijn ondertussen niet alleen meer mijn uitgaven. Ik combineer in het overzicht onze gezamenlijke en mijn eigen uitgaven. Zo hou ik het een beetje in de gaten. In een eerder overzicht van mijn uitgaven schreef ik alle uitgaven uit. Dat

doe ik niet meer. Ik download de af- en bijschrijvingen vanuit mijn bank, verwerk ze in excel en update dan wekelijks mijn overzicht. Waarom met een rekenmachine rekenen als ik excel voor me kan laten rekenen!

Per maand maak ik tabjes voor de betreffende weken in die maand. De maand begint natuurlijk niet altijd op een maandag, dus ik hou aan dat ik de week in de maand laat vallen waarvan er de meeste dagen in die week vallen. Volg je me nog? Week 13 viel in maart, omdat 5 van de 7 dagen ook in maart vielen. (Laatste tabje in de foto hierboven)

Tabjes zijn overigens super simpel te maken. Mijn maanden hebben max. 5 weken als je bovenstaande redenatie volgt. Je verdeelt de hoogte zodat je er 5 tabjes kwijt kunt. Bij maanden met 4 weken, snij je alleen de bovenste 4 tabjes uit. Aftekenen, snijmat tussen de pagina’s en netjes de buitenrand van de pagina afsnijden waarbij je tabje overblijft.

    Ik heb mezelf 2 maanden voorgenomen dagelijks iets positiefs over de dag op te schrijven. Keep it positive! Ik kan namelijk nogal eens zeuren. Maar die spread heeft deze maand plaats gemaakt voor een One Line A Day spread. Ik mag van mezelf ook af en toe zeuren.

Als je Bullet Journal qua opzet naar je wens is, kun je variatie aanbrengen met verschillende lettertypen, kleuren en teksten. Zo is mijn ABBA songtekst deze maand vervangen door een iets hippere tekst.

Maar ondanks alle toffe FriXion Colors die ik heb, kan ik mijn mintkleur nog steeds geen gedag zeggen.

Misschien heb ik volgende maand behoefte aan een andere kleur. Time will tell :-)

 

 

Geschreven door Esther de Lange: https://www.instagram.com/freckledex

 

 

2 Reacties

Iza
23 June 2017 om 14:09
1
Wat een tof idee! Ik herken me helemaal in wat je zegt. Van papier en schriften kan ik ook zo onwijs blij worden en ik maak altijd lijstjes. Meestal zit er in een agenda ook niet precies alles wat ik wil, dus dit is echt een top idee. Ik ga dit ook doen :) Heb je nog leuke sites waar je meer voorbeelden kan vinden?
Renske_Schrift & Zo
27 June 2017 om 13:28
1.1
Hoi Iza, Leuk dat je zo enthousiast bent! Op Instagram kan je heel veel voorbeelden vinden. Zoek maar eens op #bujo of #bulletjournal. Heel veel succes met het starten van je eigen bujo :) Groetjes Renske

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.