Geen producten (0)

Let's do this! Bullet Journal!

Let’s go Bullet Journalling!

Leuk! Renske zoekt iemand om een blog te schrijven over The Bullet Journal - let’s do this!

Als ik mezelf moet omschrijven, ben ik een:
♦ planner
♦ lijstjesmaker (overal post-it’s)
♦ extreme papier/pennen lover ♥
♦ creatieve hobby nerd (tekenen/haken/naaien/skeletten prepareren)

Misschien heb je zo iemand wel eens in het wild gezien, die té blij wordt van mooi papier, notitieboeken, agenda’s, pennen, inkt, paper- en binder clips en dan huppelend alles in haar mandje gooit - that’s me!

Gevolg is talloze uren op Pinterest en Instagram om inspiratie op te doen om ook alles te gebruiken. Dat is waar ik voor het eerst kennis maakte met The Bullet Journal. Een systeem waar je je eigen agenda, planner, notitieboek of tekenschrift creëert, maar vaak dat alles in één. Jij bepaalt.

Dat wilde ik ook! Een combinatie van overzicht en creativiteit. Weg met al die post-it’s en alles op mijn eigen manier, aangepast op mijn leven.

 

Als je bekend bent met de notitieboeken van Nuuna weet je wat ik bedoel als ik zeg dat dit het perfecte boek is voor een Bullet Journal.

Toffe designs, goed formaat (A5+) en kwalitatief goed papier. Een keuze maken is lastig, want ze zijn allemaal zo mooi! ‘Milky Way’ is het voor mij geworden.

Bladzijden met een fijn puntraster (3.5mm) in lichtgrijs. 40 ‘vakjes’ horizontaal, 56 ‘vakjes’ verticaal (scheelt jullie weer tellen ;-) ). Met behulp van dat raster kan ik mijn pagina’s goed indelen. De puntjes zijn niet overdreven aanwezig, waardoor ze niet afleiden van de inhoud. 

 Nuuna


Het begin is het spannendst. Ik had mezelf overladen met info over verschillende spreads, lijstjes, overzichten. Teveel! Je moet uiteindelijk gewoon beginnen. In mijn geval met een potlood of een uitgumbare FriXion pen. Een foutje is natuurlijk ‘not done’, maar die horen er uiteindelijk gewoon bij. Al denk je nog zo goed op te letten. Niemand is perfect, dat hoeft je Bullet Journal ook niet te zijn. De perfectionist in mij protesteert nu, maar dat is een goede oefening.

Ik ben begonnen met het opzetten van mijn indexpagina met daarnaast een jaaroverzicht. Huppa, eerste foutje! Februari heeft gelukkig dit jaar 29 dagen, anders waren het twee foutjes.

Index        Jaaroverzicht

Omdat ik fulltime werk, gebruik ik geen dagelijkse overzichten, maar wekelijkse. Dat werkt voor mij het best. Een weekoverzicht past op een enkele bladzijde, inclusief trackers, menuoverzicht en ruimte voor mijn ‘to do’ lijst. Probeer uit wat voor jou het best werkt. Bevalt iets niet, dan komt het niet terug in je volgende overzicht. Zo simpel is het. Gebruik ideeën van anderen die je mooi of handig vindt, maar geef er je eigen draai aan. Beter goed gejat, dan slecht bedacht.

Weekoverzicht

Iets wat ik niet zo vaak langs zag komen was een financieel overzicht, of in ieder geval niet zoals ik voor ogen had. De eerste maand is het een beetje uitvogelen wat je er in wilt hebben. De tweede maand kun je het overzicht weer aanpassen. 

Financieel Overzicht 1        Financieel Overzicht 2

Mijn Formule 1 pagina. Hier heb ik een overzicht van alle wedstrijden en hoe Max Verstappen in het kampioenschap staat. GO MAX! 

Max Verstappen

Vaak heb ik veel dingen die ik wil (of moet) onthouden, dingen die ik wil maken of dingen die ik wil kopen. Het grote voordeel is dat mijn hoofd daar nu minder mee vol zit en dat is waarom ik iedereen aanraad om een Bullet Journal te beginnen.

Het brengt overzicht, het is iets waarin je je creativiteit kwijt kunt, maar waarin niks móét.

Geschreven door Esther de Lange: https://www.instagram.com/freckledex

2 Reacties

Elisabeth
10 August 2016 om 09:06
1
Wow, wat een gaaf idee en wat megamooi. Ook mijn schriftjeshart gaat hier sneller van kloppen, al denk ik dat ik niet de skills en het geduld zal hebben om er zoiets moois van te maken ;). Inspirerend!
Roxanne
29 January 2018 om 16:27
2
Hello from New Mexico, Esther! My Bujo is also black and blue--may I ask what blue pen you used?

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.